Spring til indhold

Grundfos i prestigefyldt international kommission

14.04.2016  15:30
Grundfos administrerende direktør, Mads Nipper, har fået plads i en ny global kommission for erhvervsliv og bæredygtig udvikling. 

Kommissionen består af en række af verdens førende erhvervsledere, der skal bidrage til at omskrive FN's 17 Verdensmål til forretningsmuligheder.

Udenrigsminister Kristian Jensen siger i anledning af udpegelsen:

"Mads Nipper og den globale kommission er et perfekt match. Grundfos er en af Danmarks store internationale virksomheder, der tager teten i forhold til at skabe bæredygtige løsninger på globale udfordringer. Og som allerede bidrager til at sætte handling bag FN's 17 nye verdensmål om økonomisk, social, og bæredygtig udvikling. Det er godt udgangspunkt for arbejdet i kommissionen, som den danske regering har presset på for at få etableret, og som vi yder økonomisk støtte. Det handler om at gøre de 17 verdensmål til en forretningsmulighed. Om at investere i vækst- og udviklingslande. Og om at udvikle nye forretningsmodeller, der forener profit og sociale hensyn."

Mads Nipper vil i kommissionen få selskab af omkring 25 ledere fra erhvervsvirksomheder og –organisationer; blandt andre Paul Polman, CEO for Unilever, der er kommissionens formand,  Mo Ibrahim, grundlægger af Celtel, Bob Collymore, adm. direktør Safaricom, Lise Kingo, direktør FN's Global Compact og Lord Mark Malloch-Brown, tidligere vice-generalsekretær for FN.

Kommissionen har et ambitiøst arbejdsprogram, der fra dansk side støttes med tre millioner kroner. 

I den etårige levetid vil kommissionen skabe forståelse for og opmærksomhed om, hvordan det fra en forretningsmæssig synsvinkel giver mening at inddrage bæredygtig udvikling i virksomhedernes forretningsplaner, og hvordan civilsamfund, den private og offentlige sektor kan samarbejde om at nå verdensmålene.

Kommissionen forventes at aflægge sin afsluttende rapport på World Economic Forum 2017. Læs mere om Kommisionen.

For yderligere presse: Poul Kjar, 41865975