Spring til indhold

Verdens største anti-korruptionskonference til København: Danmark på hjemmebane

03.12.2016  05:59
Danmark er blevet udpeget til vært for verdens største anti-korruptionskonference. Konferencen arrangeres i samarbejde med organisationen Transparency International og International Anti-Corruption Conference Council og finder sted i 2018.

Danmarks nye minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, ser frem til det danske værtsskab, som hun annoncerer i dag kl. 20.30 via videolink under dette års konference i Panama City (kl. 14.30 lokal tid i Panama).

”Danmark er flere år i træk blevet vurderet som verdens mindst korrupte land på Transparency Internationals indeks over korruption i den offentlige sektor.
Så vi er jo i den grad på hjemmebane. Det svarer lidt til at afholde verdensmesterskaberne i håndbold i Danmark. Begge dele er en del af vores DNA”, siger Ulla Tørnæs og uddyber:

”Korruption i form af bestikkelse, underslæb og misbrug af offentlige midler etc. er en væsentlig forhindring for at skabe demokrati og økonomisk udvikling i mange af verdens fattige lande. Derfor vil vi gøre korruptionsbekæmpelse i udviklingslandene til hovedfokus på konferencen”.

International Anti-Corruption Conference (IACC) er siden 1983 blevet afholdt som en tilbagevendende begivenhed. Konferencerne har tiltrukket stats- og regeringschefer, forskere, medier og repræsentanter fra både civilsamfundet og det private erhvervsliv.

En af de konkrete målsætninger med konferencen er at inddrage en bred vifte af forskelligartede aktører i en dialog om korruptionsbekæmpelse og samtidigt presse på for at lande forpligter sig til at gennemføre konkrete initiativer inden for anti-korruption.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs offentliggør via video-link nyheden om dansk værtskab af konferencen i 2018 på dette års anti-korruptionskonference, der finder sted i Panama 1.-4. december med mere end 1500 deltagere. Her er fokus blandt andet på korruption i den finansielle sektor og folkelig involvering i kampen mod korruption.

Faktaboks: Transparency Internationals Corruption Perception Index kommer årligt og anvender en række ekspertkilder fx Verdensbanken, World Economic Forum og Economist Intelligence Unit. Danmark har siden 2012 ligget på førstepladsen, de første år sammen med andre lande, i 2014 og 2015 alene.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975