Spring til indhold

Regeringen sender 75 mio. kroner til ofrene for humanitære kriser i Somalia og Sydsudan

06.03.2018  21:45
Regeringen giver 75 millioner kroner til akut hjælp til ofrene for de humanitære kriser i Somalia og Sydsudan samt flygtningelejrene i de nærområder, der huser mange af dem, der er drevet på flugt.

I Sydsudan står mere end fem millioner mennesker over for et kritisk eller akut fødevareunderskud, mens hungersnøden lurer i Somalia, der igen er ramt af tørke.
Derfor sender Danmark 25 mio. kr. til henholdsvis FN’s humanitære landefond i Somalia og 25 mio. kr. til FN’s fødevareprogram, WFP, i Sydsudan.
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger:
 
”Det er afgørende, at situationen i Sydsudan og Somalia forbedres, hvis vi skal imødekomme de humanitære behov og undgå, at flere sendes på flugt til nabolandene. De to lande er på hver sin måde ramt af langvarige kriser, som har sendt mennesker på flugt og medført udbredt ustabilitet i hele regionen. Begge er ramt af fødevareunderskud, og det er afgørende, at der sættes ind for at forebygge hungersnød.”
 
Regeringen sender også 25 mio. kr. til FN’s flygtningehøjkommissariat, UNHCR, til indsatser for de sydsudanesiske flygtninge, der befinder sig i nabolandene, herunder i Kenya, hvor udviklingsministeren har været på besøg i dag tirsdag.
 
”Min oplevelse her har bekræftet, at vi hjælper flygtninge bedre og mere effektivt, når vi hjælper tæt på deres oprindelsesland. Flygtningene her får sikkerhed, mad og et tag over hovedet. De skal ikke ud på den lange og farlige rejse som andre vælger,” siger Ulla Tørnæs.
 
Med tidlige bevillinger til både Sydsudan og Somalia i 2018 sender Danmark et vigtigt signal om, at de to landes kriser, og de befolkninger der lider under dem, ikke er blevet glemt.
Især i Sydsudan er det vigtigt at få fødevarehjælpen ud snart, inden regntiden begynder, og det vil være umuligt at komme frem med hjælpen via vejene.
 
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs har i dag besøgt Kakuma og Kalobeyei flygtningelejrene i det nordlige Kenya.

For yderligere information kontakt presserådgiver Marie Dørup Olesen på tlf.: 6197 9020