Spring til indhold

Kvinders ret på kampagneform

08.03.2016  11:35
Verdens største kvindekonference, Women Deliver i København til maj, skydes i gang i dag med en kampagne på de sociale medier.

Her bidrager H.K.H. Kronprinsessen, udenrigsminister Kristian Jensen, formanden for jordemoderforeningen Lillian Bondo, fodboldspilleren Nadia Nadim og mange andre med deres bidrag til at skabe bedre muligheder og fremskridt for verdens piger og kvinder.

Kronprinsessen, politikeren, fodboldspilleren og jordemoderen sender samtidig opfordringen videre: Hvad leverer du?

”Mit kampagne-budskab er, at jeg leverer politisk lederskab til fordel for piger og kvinder i verden,” siger udenrigsminister Kristian Jensen og uddyber:

”Investeringer i piger og kvinder er afgørende for en bæredygtig fremtid for alle. Det er mit håb, at konferencen vil være med til at sætte konkret handling bag de nye verdensmål, så vi for alvor får forbedret piger og kvinders sundhed og rettigheder.”

''

Lillian Bondo leverer en workshop for unge jordemødre under Women Deliver-konferencen, Nadia Nadim leverer fed fodbold (awesomeness to football) og Kronprinsessen leverer budskabet om, at piger og kvinder skal have valgmuligheder (choice), ikke styres af tilfældigheder (chance).

Kampagnen kører på det sociale medie Twitter med hashtagget #IDeliver frem mod Women Deliver-konferencen, der finder sted i dagene 16.-19. maj. Men danskerne behøver ikke at nøjes med at engagere sig i konferencen på nettet.

Allerede nu er der planlagt mere end 150 folkelige aktiviteter både før og under konferencen. Det danske engagement breder sig på tværs af virksomheder og organisationer og udmønter sig i både film, teater, sport events, foredrag, debat, udstillinger etc.

”Danmark har en flot historie, når det handler om at få vores piger og kvinder ind på det danske arbejdsmarked og bidrage til udviklingen af samfundet. I maj vil tusindvis af skoleelever, erhvervsfolk, spejdere, jordemødre og kulturforeninger sætte nyt lys under piger og kvinders forhold i Danmark og i verden,” siger Lotte Hansen, direktør hos Hansen Agenda og leder af det danske Women Deliver-konsortium.

Women Deliver-konsortiet består af Hansen Agenda, Sex & Samfund, Verdens Bedste Nyheder, KVINFO, Dansk Industri, Globalt Fokus og Konstellation. De står i spidsen for at sikre, at konferencens budskaber får gennemslagskraft og for at sikre involvering af befolkningen og danske virksomheder, organisationer og institutioner.

Kalender over danske arrangementer frem mod og under Women Deliver-konferencen: www.wd2016.dk

Følg live-feed fra #IDeliver-kampagnen og find ud, hvordan du deltager: www.wd2016.dk/ideliver

For yderligere presse: Poul Kjar, 41865975