Spring til indhold

Danmark får TechVelopment-rådgiver i Kenya

05.03.2018  10:46
Tech og digitalisering giver udviklingslandene nye muligheder for jobskabelse og vækst. Samtidig bidrager TechVelopment også med nye løsninger i humanitære krisesituationer og med værktøjer, der kan hjælpe med kvinders reproduktive sundhed.

Derfor lancerer Danmark nu en TechVelopment-rådgiver til Kenyas hovedstad Nairobi som det seneste i en række af tiltag for at styrke tilstedeværelsen på tech-området ude i verden.

Som en del af TechPlomacy-initiativet har Udenrigsministeriet allerede placeret en tech-ambassadør i Silicon Valley i USA samt tech-repræsentationerne i både Europa og Asien.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger:

”Afrika er et naturligt næste skridt for Danmark på tech-området, og især Kenya er med helt i front. En regional TechVelopment-rådgiver i Afrika er en klar styrkelse af Danmarks samarbejde med de afrikanske lande om en af nutidens og fremtidens mest afgørende dagsordener.”

Rådgiveren får til opgave at understøtte Danmarks TechVelopment-engagement i Afrika. Det kommer bl.a. til at indebære dialog med afrikanske aktører på tech-dagsordenen, indhente viden og agere aktiv sparringspartner, når teknologi skal tænkes ind i udviklingssamarbejdet.

Det afrikanske kontinent står med den største unge-generation nogensinde, og kan man styrke deres kompetencer inden for den digitale teknologi, gør man dem klar til fremtidens arbejdsmarked.

”Jeg ser Danmark som en naturlig partner for Kenya i landets udvikling også på dette område. Derfor er jeg glad for i dag at kunne lancere en regional TechVelopment-rådgiver med base i Nairobi som et nyt, stærkt tiltag på tech-dagsordenen,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

TechVelopment-rådgiveren lanceres i dag i forbindelse med udviklingsministerens møde med unge iværksættere indenfor tech-området i Nairobi, Kenya.

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Marie Dørup Olesen på tlf.: 6197 9020