Spring til indhold

Dansk formandskab for OECD-ministermøde: To dage med fokus på globaliseringens fordele og udfordringer

08.06.2017  17:20
Danmark har netop afsluttet formandskabet for OECD's årlige ministermøde i Paris.

Danmark havde valgt globalisering som hovedemne for dagsorden. I to dage drøftede verdens mest industrialiserede lande, hvordan alle får adgang til globaliseringens fordele og politiske svar på udfordringerne. 

"Danmark har sat et solidt aftryk på OECD's arbejde. I to dage har alle OECD's medlemslande diskuteret globalisering, talt om hvordan vi løser udfordringer og udvekslet policy-erfaringer. Og vi har sat den klare dagsorden, at globaliseringen er en fordel for verden og for både rige og fattige lande. Men at vi også skal gøre globaliseringens fordele tilgængelige for alle - som Danmark jo er et godt eksempel på," siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Mødet sluttede med en fælles ministererklæring, som sætter rammerne for OECD's videre arbejde. Men der var også svære diskussioner under mødet om bl.a. klima og frihandel, der er omhandlet i en særskilt dansk formandskabserklæring.

"På ministermødet har vi også oplevet forskellige holdninger, der er til frihandel og klima, og det har vi ikke kunnet lave en fælles erklæring om. Jeg beklager, at USA har meldt sig ud af Paris-aftalen, for det er afgørende for et lille land som Danmark, at alle spiller med på de multilaterale spilleregler, som vi har sat op. Til gengæld hørte jeg meget bred opbakning til at videreudvikle globaliserings-dagsordenen," slutter Anders Samuelsen.

Baggrund
HKH Kronprinsessen, statsminister Lars Løkke Rasmussen og udenrigsminister Anders Samuelsen, udviklingsminister Ulla Tørnæs, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, samt skatteminister Karsten Lauritzen deltog fra officiel side. Desuden deltog danske virksomhedsledere, organisationer og iværksættere. 

Ministermødeerklæringen og den danske formandskabserklæringen kan læses her: www.oecd.org/mcm

For yderligere information kontakt:
Lars Peter Levy, presserådgiver, tlf. +45 441904124.