Spring til indhold

Karen Ellemann i Geneve: Vigtigt at USA bliver i FN’s Menneskerettighedsråd

11.06.2017  15:15
Det er vigtigt, at USA bliver i FN’s Menneskerettighedsråd, siger Karen Ellemann som opfølgning på USA's nylige kritik af Rådets troværdighed og behovet for reformer.

Den danske minister for ligestilling og nordisk samarbejde står i spidsen for det danske kandidatur til Menneskerettighedsrådet og rejser i dag til Geneve for at deltage i Menneskerettighedsrådets 35. samling.

”Den danske regering deler flere af de kritikpunkter af Menneskerettighedsrådet, som den amerikanske FN-ambassadør Nikki Haley udtalte forleden. Vi mener også, at der er brug for reformer i Menneskerettighedsrådet. Vi vil også gerne have endnu flere lande i Rådet, der er stærke forkæmpere for menneskerettighederne. Og vi mener også, at det er forkert, at Israels ageren i de besatte områder behandles under et selvstændigt dagsordenspunkt og ikke i forbindelse med andre landesituationer,” siger Karen Ellemann og tilføjer:

"Men hvis man vil ændre det, så må man ind i kampen. Det er ikke vejen frem at true med at forlade Rådet. Danmark har valgt en anden vej. Vi stiller op som medlem af Rådet i 2018."

Ifølge Karen Ellemann forudsætter de amerikanske ønsker om større åbenhed i valgprocessen et opgør med de interne regionale aftaler om fordelingen af pladser, så der bliver reelt kampvalg til Menneskerettighedsrådet.

”Det er ikke noget, FN har nogen som helst indflydelse på. Det er noget medlemslandene selv afgør. Så kampen om større åbenhed skal føres rundt om i hovedstæderne, ikke i Menneskerettighedsrådet. Flere lande skal vove pelsen og stille op," fastslår Karen Ellemann.

Ministeren deltager mandag i Menneskerettighedsrådets diskussion om kvinders rettigheder og slår endnu et slag for Danmarks kampagne for at blive valgt ind i Menneskerettighedsrådet for perioden  2019-2021.

For yderligere presse:
Poul Kjar, 41865975Seneste nyt

    Se alle