Spring til indhold

Succesfuldt dansk statsbesøg til Ghana

28.11.2017  14:17
Det danske statsbesøg til Ghana sluttede den 25. november 2017, og det har været meget positivt for de deltagende danske og ghanesiske virksomheder.

Udenrigsminister Anders Samuelsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen deltog begge i besøget. Under besøget mødtes H.M. Dronningen og udenrigsministeren med den ghanesiske præsident Akufo-Addo og deltog i eksportfremstødet med de 39 deltagende danske virksomheder inden for sektorerne landbrug og fødevarer, bæredygtighed, cleantech og grønne løsninger samt den maritime sektor og infrastruktur.

Derudover besøgte Dronningen Tema Havn med stop ved de to danske virksomheder Maersk og AAK, en Novo Nordisk Diabetes Klinik, samt to lokale konger: Osu-kongen og Akwamu-kongen. Christiansborg Slot i Accra, et besøg hos et Arts&Design Centre samt Odumase-markedet og Cedi-perlefabrikken var også en del af programmet. Udenrigsministeren havde politiske samtaler med bl.a. Ghanas udenrigsminister, handels- og industriminister samt told- og skattemyndigheder ligesom miljø- og fødevareministeren bl.a. mødtes med Ghanas miljøminister, ministeren for vand og sanitet samt landbrugs- og fødevareministeren.

Erhvervsdelegationen, der bestod af næsten 100 erhvervsfolk, fik mulighed for at se både de store muligheder for investeringer og hvordan man kan drive en virksomhed i Ghana. Under statsbesøget blev der underskrevet fem såkaldte ”Memorandums of Understanding” (samarbejdsaftaler) mellem danske og ghanesiske repræsentanter.