Spring til indhold

75 millioner kroner til flygtningebørns uddannelse

21.09.2016  14:06
Udenrigsminister Kristian Jensen bevilger 75 millioner kroner til uddannelse i Syrien og nærområderne.

Det sker, når Kristian Jensen i dag mødes med politiske ledere og mere end 100 globale virksomheder for at sætte fokus på børn og unges adgang til uddannelse i humanitære kriser. Det danske bidrag vil gå til den nye fond Education Cannot Wait, som sikrer skolegang for børn i humanitære kriser som den i Syrien.

”Vi skal give børn og unge i nærområderne indhold i tilværelsen og et håb om en bedre fremtid for dem og deres familie. Her spiller uddannelse en meget vigtig rolle,” siger Kristian Jensen og uddyber:

”De unge er verdens fremtid. Men det kræver, at vi investerer i dem. Ellers risikerer vi, at hele ungdomsårgange går tabt. Det vil skabe grobund for nye flygtningestrømme, radikalisering og ustabilitet. Derfor er unge et klart prioritetsområde i vores nye udviklingspolitiske strategi.”

Udover Danmark har mere end 100 af verdens førende virksomheder, den såkaldte Global Business Coalition for Education (GBC-Education), investeret massivt i uddannelse af børn og unge i humanitære kriser gennem Education Cannot Wait. Og netop partnerskabet med den private sektor står højt på dagsordenen, når Kristian Jensen senere i dag mødes med virksomhederne bag GBC-Education:

”Vi bliver nødt til at skrue op for samarbejdet med den private sektor, hvis vi skal levere på børns ret til uddannelse. Derfor vil jeg arbejde aktivt for at skabe stærke partnerskaber mellem stater, NGO’er og private virksomheder – ikke blot for at rejse mere kapital, men også for at generere innovative løsninger på globale udfordringer som uddannelse. Til gavn for verdens børn og unge”, siger Kristian Jensen.

For mere information kontakt:
Dorte Mikkelsen, presserådgiver, tlf: 50778698