Spring til indhold

65 mio. kr. til kampen mod omskæring

18.05.2016  06:00
Udenrigsminister Kristian Jensen bevilger i dag 65 millioner kroner til civilsamfundsfonden AmplifyChange.

Udenrigsminister Kristian Jensen bevilger i dag 65 millioner kroner til civilsamfundsfonden AmplifyChange. Fonden støtter  civilsamfund i udviklingslandene, der kæmper mod omskæring, abort og børneægteskaber.

Det sker på WomenDeliver konferencen ved arrangementet ’Voices for Change’, der også har deltagelse af H.K.H. Kronprinsesse Mary.

”Civilsamfundet spiller en utroligt vigtig rolle i arbejdet for at fremme kvinders og pigers rettigheder i hele verden. AmplifyChange sætter kvinder i stand til at kende og kæmpe for deres rettigheder i forhold til børneægteskaber, abort, kvindelig omskæring og vold mod kvinder," siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Danmark er med-initiativtagere til fonden sammen med Holland og de to amerikanske, private fonde, William & Flora Hewlett Foundation og David & Lucille Packard Foundation. Siden er Norge, Storbritannien samt det private firma, Viiv Healthcare kommet til som bidragsydere.

"Det er et godt og vigtigt eksempel på et samarbejde mellem den private sektor og offentlige udviklingsaktører. Jeg vil arbejde for flere af dens partnerskaber. Det er der hårdt brug for, hvis vi skal leve op til de 17 nye verdensmål om at afskaffe fattigdom, skabe ligestilling etc, " siger Kristian Jensen.

AmplifyChange har siden sin start godkendt 182 projekter i 151 lande.  Med det nye bidrag har Danmark til dato bidraget med i alt 232,2 millioner kroner og er den største bidragsyder efterfulgt af Storbritannien.

Fonden blev lanceret i september 2014 af Kronprinsessen under FN’s Generalforsamling.

For yderligere presse: Poul Kjar, 41865975