Spring til indhold

Udenrigsminister Kristian Jensen: Fordømmer på det kraftigste angreb på nødhjælpskonvoj i Syrien

20.09.2016  06:00

En Røde Halvmåne nødhjælpskonvoj med FN-forsyninger blev igår bombet, da den var på vej til civilbefolkningen i den isolerede del af Aleppo.

Udenrigsminister Kristian Jensen udtaler:

"Jeg fordømmer på det kraftigste dagens angreb på en nødhjælpskonvoj med fødevarer på vej mod den stærkt trængende civilbefolkning i Aleppo.

Sådan et angreb er komplet uacceptabelt brud med krigens love og alle humanitære principper. Angreb på nødhjælpskonvoyer gør det kun endnu vanskeligere at få bragt mad, vand, medicin og andet nødhjælp ind til en i forvejen stærkt nødlidende befolkning

Det er afgørende, at den syriske regering omgående og utvetydigt lever op til sit ansvar, og garanterer humanitær adgang til den syriske civilbefolkning, som på sjette år lider under krigen i Syrien".

Kristian Jensen havde igår drøftelser om den aktuelle situation i Syrien med FNs særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura, og repræsentanter for den syriske opposition. Desuden stod Syrien øverst på dagsordenen på et møde mellem EUs udenrigsministre igår i New York.

 

For yderligere information kontakt: Dorte Mikkelsen, 50778698