Spring til indhold

Kristian Jensen og Dansk Metals formand: I Berlin for at forsvare frihandel

13.09.2016  05:57
Udenrigsminister Kristian Jensen og Dansk Metals formand Claus Jensen rejser i dag til Berlin for at forsvare frihandel.

Udenrigsminister Kristan Jensen rejser i dag til Berlin for at mødes med sin tyske udenrigsministerkollega Frank-Walter Steinmeier og for at diskutere frihandel.

I debatten om frihandel deltager Dansk Metals formand Claus Jensen, der repræsenterer en dansk fagbevægelse, som i modsætning til dele af den tyske fagbevægelse er positiv over for EU’s kommende frihandelsaftaler med blandt andet Canada og USA.

"Jeg glæder mig til at diskutere globaliseringens konsekvenser og forsvare frihandel i Tyskland sammen med Dansk Metals formand Claus Jensen. Mit udgangspunkt er, at frihandel, åbenhed og samarbejde på tværs af stater kommer virksomheder – og dermed lønmodtagere og forbrugere – til gode, " siger Kristian Jensen.

Ifølge Kristian Jensen er den kommende frihandelsaftale med Canada – CETA – et rigtig godt eksempel på, at EU’s frihandelsaftaler er værd at kæmpe for.

"Vores beregninger viser, at aftalen vil øge dansk eksport, give reallønsstigninger til danske lønmodtagere og øge væksten i dansk økonomi. EU og Canada har nået et forhandlingsresultat, som virkelig kan komme os alle til gavn. Også tyskerne, siger Kristian Jensen."

Paneldebatten, som to gange Jensen skal deltage i, finder sted ugen før beslutninger om EU-Canada frihandelsaftalen i det tyske socialdemokrati (SPD) og Forbundsdagen.

Udover paneldebatten og det bilaterale møde med Tysklands udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier mødes Kristian Jensen blandt andet med chefen for Kansleramt, Peter Altmaier, tre tænketanke samt tyske journalister.

For ydereligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975