Spring til indhold

Karen Ellemann i Kina: Stort potentiale i kinesiske byer og regioner

04.12.2016  06:10
Som den første minister i den nye trekløver-regering, rejser minister for ligestilling og nordisk samarbejde, Karen Ellemann, den 4. – 6. december til Kina.

Sammen med 100 danske virksomheder, kommuner og regioner vil ministeren stå i spidsen for at booste samarbejdet med kinesiske provinser, regioner og byer om blandt andet bæredygtig byudvikling, sundhedsløsninger og grøn energi.

Karen Ellemann siger:

"Jeg ser meget frem til at repræsentere regeringen i det første dansk-kinesiske by- og regionsforum, og agere spydspids for et tættere samarbejde mellem danske og kinesiske virksomheder, provinser og kommuner. Kinas byer boomer, og derfor er der en kæmpe efterspørgsel efter dansk teknologi og viden om, hvordan vi har gjort vores byer så gode at bo i. Der ligger et stort potentiale for dansk erhvervsliv og for samarbejdet mellem danske og kinesiske kommuner på blandt andet sundhed, grøn teknologi og bæredygtig byudvikling. På konferencen deltager cirka halvdelen af Kinas 32 provinser, og en lang række danske virksomheder, kommuner og regioner".

Karen Ellemann uddyber:

"Missionen de kommende dage vil være at flytte det lokalpolitiske samarbejde mellem Danmark og Kina fra potentiale til konkrete projekter. Vi har et stærkt udgangspunkt i vores strategiske partnerskab med Kina, og jeg er overbevist om, at et tættere lokalpolitisk samarbejde vil flytte partnerskabet til version 2.0. Det ser jeg frem til at bidrage til sammen med et stærkt hold af danske virksomheder, kommuner og regioner".

Under sit besøg vil ministeren desuden mødes med den kinesiske regering, civilsamfundsorganisationer og danske virksomheder. På dagsordenen er en fortsat styrkelse af det omfattende strategiske partnerskab mellem Danmark og Kina, ligestilling og Danmarks kandidatur til Menneskerettighedsrådet for perioden 2019-21.

Baggrund
China-Denmark Cities and Regions Forum er en del af det strategiske samarbejde mellem Danmark og Kina og næste generation i det danske myndighedssamarbejde med Kina. Forummet er blevet fastholdt, selvom Kina af indenrigspolitiske årsager måtte udskyde statsministerens besøg til Kina, og derfor deltager ministeren for ligestilling og nordisk samarbejde i statsministerens sted. Fra dansk side deltager bl.a. borgmestrene fra København og Aarhus og virksomheder indenfor grøn teknologi, sundhed og fødevarer.Foruden deltagelsen i By- og Regionsforum har ministeren følgende hovedbegivenheder under sit besøg:
• Møde med kinesisk viceudenrigsminister
• Møde med Det danske Handelskammer i Kina
• Cykel-event for grøn energi og bæredygtige byer
• Ligestillingsdrøftelse med UN Women og NGOer

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Dorte Bryde Mikkelsen, tlf. 50778698.