Spring til indhold

Danmark reagerer med 10 mio. kr. på tørken i Kenya

08.03.2017  20:05
Som et første svar på den alvorlige tørke i Østafrika, der aktuelt påvirker millioner af mennesker i særligt Kenya og Somalia, har Danmark valgt at bruge 10 mio. kr. af sin langsigtede udviklingssamarbejde i vandsektoren  til akut krise-respons.

Det annoncerede minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs i denne uge på et pressemøde i Nairobi sammen med Kenyas regering.
 
”Kenya erklærede for mindre end en måned siden national katastrofe på grund af tørken. Danmark er blandt de første lande der responderer på den akutte krise ved at anvende sin tilstedeværelse med et vandprogram i nogle af de værst ramte områder. Det er et vigtigt signal at sende til andre donorer, som vi håber, de vil lade sig inspirere af” udtalte Ulla Tørnæs.
 
Danmark støtter Water Service Trust Fund med i alt 65 mio. kr. Midlerne bruges til langsigtet udvikling af Kenyas vandsektor, og den akutte indsats, som blev annonceret i denne uge omfatter udbringning af vand til den nødlidende befolkning og reparation af brønde og borehuller. Samtidig arbejdes der med langsigtede vedvarende løsninger. Dermed anvender Danmark sin tilstedeværelse med langsigtet udviklingsbistand i Kenyas fattigste tørkeramte områder til at respondere på de akutte behov for vand til mennesker og husdyr, hvilket skaber sammenhæng mellem den udviklingspolitiske og humanitære indsats.
 
”Det er et helt centralt punkt i vores nye udviklingspolitiske strategi, at der skal være større samtænkning mellem kortsigtede humanitære og langsigtede udviklingspolitiske indsatser, og det er dette fleksible svar på tørken også  et godt eksempel på. Jeg har de seneste dage været vidne til en meget svær situation her i Kenya og i de omkringliggende lande på grund af tørken. Jeg er glad for, at Danmark kan reagere hurtigt, og jeg forventer bestemt, at vi fra dansk side kommer til at bidrage endnu mere til den svære humanitære situation i Kenya og i de omkringliggende lande” udtaler Ulla Tørnæs.

For yderligere information kontakt:
Marianne Lynghøj Pedersen, Særlig rådgiver for ministeren for udviklingssamarbejde,
tlf.: 4248 5158