Spring til indhold

Kristian Jensen i Indonesien: Vi skal styrke samarbejdet med Sydøstasiens stormagt

21.10.2015  09:26

Udenrigsminister Kristian Jensen rejser i dag til Indonesien for at ledsage Regentparret på det første danske statsbesøg til Sydøstasiens største land. Udover udenrigsministeren deltager energi-, forsynings-, og klimaminister, Lars Christian Lilleholt, og en stor erhvervsdelegation på 62 danske virksomheder. Målet for turen er klart: styrket politisk og kommercielt samarbejde med Sydøstasiens stormagt.

Kristian Jensen siger:

”Indonesien er en strategisk vigtig spiller i Sydøstasien, og jeg vil være med til at styrke det kommercielle potentiale og vores politiske dialog og samarbejde. Vi arbejder allerede sammen om at bekæmpe tortur gennem vores fælles Convention against Torture initiativ, og både Danmark og Indonesien er aktive i den globale kamp mod terror. Vi skal også drøfte regional stabilitet og kampen mod ekstremisme og radikalisering”.

Særligt det kommercielle samarbejde mellem Danmark og Indonesien er i højsædet for statsbesøget, hvor 62 danske virksomheder fra de fire fokusområder cleantech, det maritime, agribusiness og design deltager. Der forventes under statsbesøget at blive indgået en række samarbejdsaftaler, der skal styrke det strategiske partnerskab og samarbejde mellem Danmark og Indonesien inden for bl.a. vedvarende energi, søfart og landbrugs- og fødevaresektoren.

”Jeg rejser i høj grad også til Indonesien som handelsminister. Danmark kan levere til Indonesiens samfundsudfordringer – indenfor urbanisering, energiforsyning, fødevareproduktion og infrastruktur. Et rigtigt godt eksempel på det er Gran Rubina, Jakartas mest energieffektive bygning, som er tegnet af danske arkitekter og opført med støtte fra Danida Business Partnerships. Men vi kan gøre mere for at fremme danske løsninger på indonesiske udfordringer – gennem myndighedssamarbejde, indgåelse af en række nye samarbejdsaftaler og nye kontrakter mellem danske og indonesiske virksomheder”, siger Kristian Jensen.

Baggrund
Udenrigsminister Kristian Jensen rejser i dag til Indonesien for at ledsage Regentparret under statsbesøget, der har overskriften ”et innovativt partnerskab for det 21. århundrede”. Potentialet i et styrket partnerskab er stort. Indonesien er en regional stormagt i Sydøstasien, verdens 3. største demokrati med en befolkning på mere end 250 millioner, og verdens 10. største økonomi målt på købekraft.

Statsbesøget i Indonesien finder sted d. 22.-24. oktober. Kristian Jensen deltager under statsbesøget i en række møder og begivenheder, hvoraf de vigtigste er:

  • Møde med præsident Jokowi.
  • Åbning af dansk maritimt seminar med Prinsgemalen og indgåelse af maritim samarbejdsaftale.
  • Rundbordsdiskussion med religiøse ledere om inter-religiøs dialog og bekæmpelse afog radikalisering og terrorisme.
  • Besøg på Grundfos Indonesien med Prinsgemalen.
  • Åbning af Gran Rubina Showcase.
  • Lancering af det danske kulturprogram i Indonesien med H.M. Dronningen.
  • Møde med udenrigsminister Retno.
  • Forelæsning om det dansk-indonesiske partnerskab på Gadjah Mada Universitetet.

Mere information om statsbesøget:

For yderligere information kontakt:
Dorte Mikkelsen, presserådgiver, tlf. 50778698