Spring til indhold

Verdensbanken: Danmark har Europas bedste erhvervsklima

27.10.2015  20:14

Danmark har Europas bedste erhvervsklima og er på verdensplan rykket op på tredjepladsen, ifølge Verdensbankens årlige erhvervsindeks, der offentliggøres i dag.

Med tredjepladsen er Danmark rykket en plads frem i forhold til sidste års ’Doing-Business-indeks’, og vi overgås nu kun af Singapore og New Zealand. 

”Det er vigtigt for vores omdømme, at Danmark kåres til at være et af verdens bedste lande til at starte og drive virksomhed i. Vi sender et positivt signal til udenlandske investorer. Det vil regeringen udnytte til at få endnu flere virksomheder til at etablere sig i Danmark til gavn for vækst og beskæftigelse,” siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Ifølge ministeren  er der stadig en række områder, hvor erhvervsklimaet kan blive meget bedre, blandt andet når det handler om at pålægge virksomheder mindre skatter og færre afgifter. 
 
Der er stor stabilitet i placeringerne i ’Doing-business’ ranglistens top-10, der også omfatter Sverige, Finland, Norge, USA og UK. Til gengæld er der større bevægelse blandt landene i den tungere del af Verdensbankens opgørelse. 

”Blandt de 10 lande, der bevæger sig længst op ad rangstigen, er hele fem lande fra Afrika syd for Sahara. Det er glædeligt og et tegn på, at landene får gennemført reformer og ryddet nogle af barriererne af vejen for et sundere erhvervsklima. Det er godt for landendes udvikling og på sigt noget, der kan komme danske virksomheder til gode,” siger Kristian Jensen.

Det er 13. gang, at Verdensbanken udgiver ’Doing Business’ rapporten, der måler på 11 væsentlige virksomhedsaktiviteter; hvor det er nemt at starte virksomhed, hvordan byggetilladelser håndteres, adgang til elektricitet, registrering af ejendomme, kredit, skatteopkrævning, handelsrestriktioner etc.

Med Verdensbankens detaljerede undersøgelse får regeringer og myndigheder verden over et velunderbygget værktøj til at kortlægge muligheder samt fortsatte mangler og reformbehov.  

Læs her Udenrigsministeriets analyse af rapporten

Den fulde rapport fra Verdensbanken

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975