Spring til indhold

Samuelsen: Vi vil styrke samarbejdet med Indien

27.11.2017  08:35
Udenrigsminister Anders Samuelsen påbegynder i dag et besøg i Indien. Det er første gang en dansk udenrigsminister besøger Indien siden 2010.

Udenrigsministeren vil mandag bl.a. have en samtale med sin indiske kollega, Sushma Swaraj. Tirsdag og onsdag deltager han i Global Entrepreneurship Summit i Hyderabad. Global Entrepreneurship Summit er et amerikansk ledet initiativ, der har til formål at fremme innovation og iværksætteri og forbinde iværksættere med investorer. Mødet, der i år arrangeres sammen med Indien, vil fra amerikansk side være ledet af Ivanka Trump og fra indisk side af premierminister Narendra Modi.
 
Anders Samuelsen siger:
 
“Det har været en stor prioritet for mig at besøge Indien. Indien er en global storspiller og verdens syvende største økonomi med årlige vækstrater omkring 7%. Derfor er det også i klar dansk interesse at styrke båndene. Det håber jeg, at mit besøg kan bidrage til.
 
Danmark og danske virksomheder skal være endnu bedre til at udnytte mulighederne på det indiske marked. Indien har en befolkning på 1,3 mia. mennesker og vil i 2025 være verdens folkerigeste land. Indenfor innovation og digitalisering er Indien fremme i allerforreste række. Fra regeringens side arbejder vi hårdt for at styrke samarbejdet. Det gør vi gennem de udsendte vækstrådgivere, det danske innovationscenter i New Delhi og gennem det omfattende eksportfremmearbejde på ambassaden i New Delhi og handelskontoret i Bangalore.”
 
Samuelsen vil i forbindelse med sin deltagelse i Global Entrepreneurship Summit bl.a. fokusere på digitale partnerskaber og hvordan staten kan styrke rammebetingelserne for iværksætteri. I den forbindelse siger han:
 
“Jeg er begejstret over at deltage i Global Entrepreneurship Summit. For mig som liberal udenrigsminister er innovation og iværksætteri kerneværdier. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at skabe de bedste rammebetingelser for iværksættere - ikke mindst indenfor den innovative og digitale sektor. Her har Danmark nogle stærke kompetencer, som jeg ser frem til at diskutere på mødet.”
 
For yderligere information:
Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61 97 90 31