Spring til indhold

Det nordiske samarbejde vigtigere end nogensinde før

09.02.2017  15:19


 

Minister for Nordisk samarbejde, Karen Ellemann, rejser i dag til sit første møde i Nordisk Ministerråd, der finder sted i Oslo.


”Det nordiske samarbejde er vigtigere end nogen sinde før, hvor der er usikkerhed omkring det internationale samarbejde, siger Karen Ellemann og fortsætter:


”Vi kan ikke løse de globale udfordringer i Norden, men vi har en vigtig rolle at spille i internationale fora. Vi skal udbrede vores politiske kultur, den pragmatiske og snusfornuftige tilgang, hvor man er villig til at træffe de vanskelige valg. Det giver respekt og bidrager positivt til at trække verden i en positiv retning.”


De nordiske regeringer udtrykte i efteråret 2016 en målsætning om at gøre Norden til verdens bedst integrererede region. Det skal der ifølge Karen Ellemann leveres på, men det er helt centralt for ambitionen at sikre fri bevægelighed for varer og personer.


Arbejdet handler ikke kun om at fjerne eksisterende grænsehindringer, men i lige så høj grad  skal det sikres,  at der ikke opstår nye grænsehindringer som følge af forskellig implementering af EU-lovgivning.


Derudover skal samarbejdet mellem nordisk ministerråd og Nordisk Råd forbedres på en række områder, mener Karen Ellemann.


”Det skal gøres mere smidigt, relevant og fokuseret på det, som er politisk aktuelt. Vi skal i højere grad inddrage erhvervsliv og civilsamfund i samarbejdet. Og så skal resultaterne gøres mere synlige."


Ministrene for nordisk samarbejde har allerede vedtaget en række reformplaner for arbejdet i Nordisk Ministerråd.


For yderligere presse: Poul Kjar, 41865975