Spring til indhold

Ulla Tørnæs mødtes med OECD’s generalsekretær Angel Gurría

27.04.2017  13:21
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs mødtes i dag med OECD’s generalsekretær Angel Gurría.

Mødet fandt som en del af forberedelserne af OECD-ministerrådsmødet i Paris den 7.-8. juni, hvor Danmark har formandskabet under titlen ”Making Globalisation work. Better lives for all”.

”Danmark har valgt et meget vigtigt politisk emne for vores formandskab for OECD’s ministermøde. Globaliseringen har bidraget til at løfte over en milliard mennesker ud af fattigdom, men mange oplever samtidig, at fordele og ulemper ikke er retfærdigt fordelt. Det er en væsentlig diskussion, som vi må tage både i Danmark, men også internationalt. Her er OECD et vigtigt forum,” sagde Ulla Tørnæs efter mødet.

Efter den bilaterale samtale med Gurría var der konsultationer med OECD’s rådgivende arbejdsgiverorganisationer og lønmodtagerorganisation.

”Arbejdsmarkedets parter er eksperterne, når det kommer til forholdene på arbejdsmarkedet, så derfor er det vigtigt for regeringen, at de er med til at drøfte vejen frem,” fastslog Ulla Tørnæs.

Udenrigsministeriet og Dansk Erhverv var torsdag vært for konferencen 'Making globalisation work for all', hvor Gurría også deltog.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975