Spring til indhold

Apples milliardinvestering i Danmark følges op af ambitiøs forskningsaftale

30.09.2016  11:11
Apples milliardinvestering i et datacenter i Danmark følges nu op af ambitiøs forskningsaftale med Aarhus Universitet om et nyt forsknings- og udviklingspartnerskab inden for biogas.

Udenrigsminister Kristian Jensen glæder sig over den nye aftale:

”Det er en fornem sidegevinst til Apples milliardinvestering i datacentret i Foulum. Det nye partnerskab er et godt eksempel på, at Invest in Denmarks målrettede indsats for at trække udenlandske virksomheder til Danmark giver resultater. Og det viser, at udenlandske datacenterinvestorer ofte ønsker at medvirke til forskning i og udbygning af den vedvarende energikapacitet i Danmark. Det er noget, der kommer os alle til gode.”

Aftalen indebærer, at Apple over en længere årrække vil give økonomisk støtte og dermed et stort løft til Aarhus Universitets forskning i biogas. Det handler blandt andet om, hvordan energien i biogas via brændselsceller kan omdannes til elektricitet. Biogassen vil blive udvundet af spildprodukter fra landbrug som gødning og halmrester, leveret af lokale landmænd.

Forskningsaftalen kommer i kølvandet på, at Apple sidste år annoncerede, at virksomheden bygger et af verdens allerstørste datacentre i Foulum ved Viborg. Datacenteret er samtidig danmarkshistoriens hidtil største udenlandske anlægsinvestering på cirka 6,3 milliarder kroner.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975