Spring til indhold

Husk at stemme

20.11.2015  15:21
Den 3. december 2015 skal danskerne i stemmeboksen og beslutte, om vi skal omdanne det nuværende retsforbehold til en tilvalgsordning. Håbet er, at så mange danskere som muligt vil deltage. Derfor står partilederne fra både Ja- og Nej–siden sammen om kampagnen ”Husk at stemme”. 

Hvad betyder tilvalgsordningen?

Hvad er tilvalgsordningen, og hvad vil den betyde for Danmark? Regeringen har lanceret en oplysningsindsats for at sikre, at alle danskere kan finde information om afstemningen og om konsekvenserne af et ja eller et nej den 3. december.

Det sker dels på hjemmesiden www.3december.dk, dels i en informationspjece, der kan hentes på biblioteker og borgerservicecentre i hele landet.

Få svar på dine spørgsmål

På hjemmesiden findes en oversigt over de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med afstemningen. Det gælder blandt andet spørgsmål om, hvilke dele af EU-samarbejdet vi tilslutter os, hvis vi stemmer ja, og om vi kan få en parallelaftale, hvis vi stemmer nej.

Baggrunden for folkeafstemningen er den politiske aftale, som Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti indgik i december 2014.

Fakta: Bliv klogere på folkeafstemningen

  • Gå ind på hjemmesiden www.3december.dk og læs mere om retsforbeholdet og tilvalgsordningen. Du kan også læse om konsekvenserne af et ja og et nej og se konkrete eksempler på, hvad tilvalgsordningen vil betyde for danske borgere, virksomheder og myndigheder.
  • Find informationspjecen om afstemningen på dit nærmeste bibliotek eller borgerservicecenter eller download pjecen.