Spring til indhold

Global madspildsmåler lanceres på grønt topmøde i København

06.06.2016  06:01
Global Green Growth Forum (3GF) Summit samler de kommende to dage mere end 250 internationale topledere fra virksomheder, myndigheder og civilsamfund til grønt topmøde i København. På programmet er bl.a. lanceringen af verdens første ’madspildsmåler’. Udenrigsminister Kristian Jensen deltager i lanceringen og i en række andre initiativer, der sætter blus under den globale grønne omstilling.

Madspildsmåleren, som går under navnet Food Loss and Waste Standard, er udviklet af et internationalt partnerskab under det dansk-ledede Global Green Growth Forum, der holder sit femte topmøde i København den 6.-7. juni. Madspildsmåleren giver virksomheder og myndigheder guidelines til, hvordan de måler og dermed bekæmper madspild. Den er et vigtigt skridt på vejen til at reducere de enorme mængder mad, der hvert år går til spilde.
 
”Det vurderes, at en tredjedel af den globale fødevareproduktion går til spilde, inden maden når tallerkenen. Det koster på verdensplan over 6.000 milliarder kroner – det svarer til prisen på 160 storebæltsbroer. Madspild er et globalt problem, som kræver en global løsning – og jeg er stolt af, at Danmark gennem 3GF har sat rammen for det arbejde,” siger Kristian Jensen.
 
Blandt topmødets 250 deltagere er nogle af verdens fremmeste eksperter på det grønne område, som mødes for at udvikle innovative grønne løsninger på de massive udfordringer, vi står overfor. FNs verdensmål er en stor opgave at nå inden 2030. Vejen dertil er partnerskaber, hvor private virksomheder samarbejder med myndigheder og organisationer.
 
”Der er brug for stærke alliancer mellem offentlige og private aktører, der sammen kan levere gode svar på store globale udfordringer som madspild, energi og bæredygtig byudvikling. Verdens virksomheder er vores vigtigste medspillere, når det kommer til at omsætte verdensmålene fra ambition til aktion. Virksomhedernes bidrag til global vækst og udvikling er ikke alene til gavn for befolkningerne i udviklingslandene. Det er også fremtidens forretningsmodel,” siger Kristian Jensen.
 
Årets 3GF-topmøde sætter særligt fokus på udviklingen af nye energisystemer, grønne byer og optimal udnyttelse af naturressourcer – alle områder, der er centrale drivkræfter for den globale grønne omstilling.
 
-    Madspildsmåleren er resultatet af et offentligt-privat partnerskab ledet af Washigton-baserede World Resources Institute (WRI) med deltagelse af bl.a. FN’s landbrugs- og miljøorganisationer og Nestlé og støttet af DANIDA.

-   Global Green Growth Forum (3GF)er en platform for udvikling af løsninger og offentlig-private partnerskaber, der sætter blus under den grønne omstilling.

-   3GF Summit 2016 finder sted i København den 6.-7. juni under overskriften ”A Call To Action – Enabling Solutions at Speed and Scale”.

Læs mere om Global Green Growth Forum.

For mere information kontakt:
Presserådgiver Dorte Mikkelsen, tel.: 50 77 86 98