Spring til indhold

Danmark stadig i top blandt verdens mindst korrupte lande

21.02.2018  19:00

Danmark er igen i år i top som et af verdens mindst korrupte lande, når organisationen Transparency Internationals Corruption Perceptions Index over korruption i den offentlige sektor bliver offentliggjort i dag.

”Jeg er glad for at Danmark fortsat vurderes som et af de mindst korrupte lande i verden. Det er et godt udgangspunkt, når Danmark til oktober samler 25 lande og en række internationale organisationer med henblik på at styrke det internationale samarbejde om bekæmpelse af korruption,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Til efteråret skal Danmark være vært ved International Anti-Corruption Conference, der afholdes den 22.-24. oktober i København i samarbejde med Transparency International og IACC Council.

”Vi skal have politiske drøftelser af, hvordan vi styrker kampen mod korruption. Konkret vil vi se på, hvordan vi i fællesskab kan styrke realiseringen af FN’s verdensmål om at komme korruption til livs,” siger Ulla Tørnæs.

Danmark er flere år i træk blevet vurderet som verdens mindst korrupte land på Transparency Internationals Corruption Perceptions Index over opfattet korruption i den offentlige sektor. Indekset udkommer årligt og anvender en række ekspertkilder som for eksempel Verdensbanken, World Economic Forum og Economist Intelligence Unit. Danmark har siden 2012 ligget på førstepladsen, enten alene eller sammen med andre lande. I 2017 ligger Danmark på andenpladsen efter New Zealand.