Spring til indhold

Danske interesser i EU skal sikres

24.03.2017  12:02
Udenrigsminister Anders Samuelsen rejser til Portugal, Østrig og Tjekkiet den 6.-7. april for at arbejde videre på allianceopbygningen i lyset af det forestående Brexit. Han skal mødes med sine kolleger for at drøfte, hvordan vi bedre kan arbejde sammen om EU-sagerne. Turen er også en lejlighed til at fremme det danske EMA-kandidatur. 
                                                                                                                                    
”EU er uden sammenligning det vigtigste internationale forum for Danmark. Men EU skal være slankere, mere effektivt og fokuseres på at levere fred, frihed og frihandel til europæerne. EU skal levere konkrete resultater til gavn for borgerne og virksomhederne. Derfor er der behov for at reformere EU indefra. Det kan vi ikke gøre alene. Det er bl.a. derfor jeg rejser rundt for at opbygge alliancer med andre EU-lande. Det gælder både med vores tætte allierede, i f.eks. Berlin og Stockholm, hvor jeg allerede har været, og de lande, som vi måske ikke taler helt så ofte med. Danmark skal være en attraktiv alliancepartner for andre lande. Det er nødvendigt for, at vi kan løfte danske mærkesager.”
 
Når Storbritannien forlader EU, vil Danmark miste en tæt samarbejdspartner. Det vil få konsekvenser for varetagelsen af danske interesser i EU. Portugal, Østrig og Tjekkiet er nogle af de EU-lande, som Danmark vil kunne samarbejde mere med fremover. Rejsen er planlagt som led i en række af alliancerejser.
 
For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Anne Ege, tlf. 41532526.