Spring til indhold

København er udset til at huse storstilet FN-museum

25.10.2016  19:22
København er udset til at huse hovedkvarteret for et nyt globalt FN-museum. Museet skal være både fysisk og virtuelt formidlingscenter, og udbrede fortællingen om FN’s arbejde til borgere i hele verden.

”FN-museet er en fantastisk mulighed både for det internationale samfund og for Danmark. Verden har brug for et stærkt FN. Et FN, der arbejder for at skabe en sikker og fredelig verden. Og et FN der arbejder for bæredygtig udvikling. Men det kræver formidling og folkelig inddragelse. Derfor bakker regeringen op om projektet,” siger udenrigsminister Kristian Jensen og uddyber;

”Udover vigtigheden af at udbrede kendskabet og opbakningen til FN’s arbejde og visioner, så er der tale om et ambitiøst byggeprojekt. Det har potentiale til at styrke Danmarks internationale profil og Københavns brand som internationalt besøgsmål. Og selve byggeriet forventes at skabe masser af arbejdspladser i København.”

Udenrigsminister Kristian Jensen ser FN-museet som et nationalt projekt, hvor både staten, kommunen og private aktører skal medvirke til, at det kommer endeligt på plads.

FN-museet består af tre komponenter: konstruktionen af et fysisk museum i København, etablering af en virtuel online platform og et globalt live-netværk mellem eksisterende museer. FN’s generalsekretær Ban Ki-moon har sagt god for projektet, som er opfundet af en privat forening med blandt andet Jan Mattsson, tidligere eksekutivdirektør for UNOPS og Henrik Skovby, Dalberg Group A/S, i spidsen. Mens Ólafur Elíasson er en af drivkræfterne i udviklingen af indholdet af museet.

Den private forening står for at rejse den nødvendige finansiering. Hvis planerne realiseres, forventes FN-museet at kunne åbne dørene i 2022. Danmark er allerede vært for FN-byen i Nordhavn med 10 FN-organisationer og 1.450 ansatte.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tel.: 4186 5975