Spring til indhold

Mere dansk nødhjælp på vej til Syrien

10.10.2016  08:00
Den danske regering sender nu yderligere 90 millioner kroner til ofrene for krisen i Syrien. Det sker gennem danske nødhjælpsorganisationers arbejde inde i Syrien – i Aleppo og andre belejrede byer. Men også til indsatsen i nærområderne; Irak, Jordan, Libanon og Tyrkiet, der huser knap 5 millioner syriske flygtninge.

”Vi kan ikke sidde på hænderne og gøre ingenting, mens børn dør af sult i Syrien. Danske nødhjælpsorganisationer gør et vigtigt stykke arbejde inde i Syrien, også i mange svært tilgængelige og konfliktramte områder. Vi vil nu bidrage med 90 millioner kroner til denne vigtige indsats,” siger udenrigsminister Kristian Jensen.

FN og det internationale samfund har i ugevis anmodet Assad-regimet om at indstille kampene, så man kan få livreddende nødhjælp ind i Aleppo og andre belejrede byer. Dertil siger Kristian Jensen:

”Så snart det bliver muligt, så vil vi også hjælpe befolkningen i det østlige Aleppo og i andre belejrede byer, hvor det lige nu er stort set umuligt at komme frem. Der er massivt behov for mad, medicin og anden humanitær hjælp.”

Udover indsatsen inde i Syrien har organisationerne også fået bevilget penge til at fortsætte deres arbejde med at forbedre forholdene for mange millioner flygtninge og de lokalsamfund i nærområderne, som er blevet berørt.

Det gælder blandt andet Dansk Flygtningehjælps projekter for at gøre flygtninge selvforsørgende og hjælpe værtssamfund i de kurdiske områder i Irak, Azraq flygtningelejren i Jordan, Bekaa-dalen i Libanon og i Kilis, Urfa og Atakya i Tyrkiet.

”Behovene er enorme, og vi er nødt til at hjælpe landene i nærområderne, så de ikke bryder sammen på grund af presset fra 5 millioner syriske flygtninge.” siger Kristian Jensen.

Foruden Dansk Flygtningehjælp, går nødhjælpspengene til ADRA, Danske Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet og Caritas.

For yderligere presse:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975