Spring til indhold

Kristian Jensen og Kronprinsessen i New York: Skyder gang i ny kampagne for kvinders sundhed

20.09.2016  07:33
H.K.H. Kronprinsessen og udenrigsminister Kristian Jensen har skudt gang i en ny international kampagne, der sætter fokus på piger og kvinders sundhed og rettigheder.

Lanceringen af kampagnen, Deliver for Good, fandt sted i aftes i forbindelse med FN’s generalforsamling i New York, hvor Danmark meldte sig på banen som den første statslige donor.

Kampagnen er en udløber af den store kvinde-konference, Women Deliver, i København i maj.

”Piger og kvinders sundhed og rettigheder er under pres i mange lande. Derfor er det helt afgørende, at vi fra dansk side støtter op om den nye kampagne, der taler kvinder og pigers sag i udviklingslandene. Piger og kvinder har ret til at bestemme over deres eget liv, over hvornår og med hvem de vil have børn. Både fordi det er rigtigt og vigtigt, og fordi det er nødvendigt. Hvis fattige samfund vil være rige, så er investeringer i piger og kvinder den bedste vej frem.”

Kronprinsessens har i mange år været engageret i piger og kvinders sundhed og rettigheder og spillede en meget aktiv rolle i forbindelse med Women Deliver konferencen i København. Kronprinsessen siger:

”Jeg ser frem til at støtte den nye Deliver for Good kampagne, der har fokus på 12 centrale investeringer i pigers og kvinders sundhed og rettigheder. Det er en vigtig kampagne, der følger op på Women Deliver konferencen i København.

Den nye internationale kampagne, Deliver for Good, med fokus på 12 centrale investeringer i pigers sundhed og rettigheder, blev skudt i gang i aftes på et event i New York i forbindelse med FN’s Generalforsamling. Samtidig blev der præsenteret 100 af de bedste ideer og konkrete løsninger fra Women Deliver konferencen i København.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975