Spring til indhold

Udenrigsministeriet publicerer ligestillingsregnskab

27.10.2015  08:35

Danmark er kendt internationalt for sit arbejde for ligestilling globalt. Kønsligestilling har også været et prioriteret indsatsområde for Udenrigsministeriet som organisation siden august 2013. Nu publicerer UM sit første ligestillingsregnskab, som viser, at der allerede på de første to år er opnået gode resultater med den udfordrende dagsorden.

Siden august 2013 har Udenrigsministeriet arbejdet målrettet på at skabe organisatoriske forandringer med henblik på at forøge andelen af kvinder i chefslaget.  I december 2013 blev der nedsat en gruppe af ligestillingsagenter, som bestod af repræsentanter for hjemme- og udetjenesten. Gruppen skulle på baggrund af et analysepapir om kvinder i ledelse udvikle idéer og konkrete forslag til længerevarende indsatser til fremme af flere kvinder i ledelseslaget i Udenrigsministeriet.

Størstedelen af disse forslag er nu implementeret og det foreløbige resultat er, at andelen af kvindelige chefer er steget fra 23% til 27%, andelen af kvinder i koncernledelsen er steget fra 18% til 30%, mens andelen af kvindelige souschefer i hjemmetjenesten er steget fra 32% til 43%.

Som en del af indsatsen, er Udenrigsministeriet begyndt at måle mere systematisk på kønsligestilling i forbindelse med rekruttering og forfremmelser og kan nu fremlægge sit første ligestillingsregnskab.

For yderligere information om Udenrigsministeriets interne ligestillingsarbejde:
Kamilla Heden Henningsen, tlf.: 33 92 09 81Seneste nyt

    Se alle