Spring til indhold

Anders Samuelsen lancerer ny fase af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram

01.06.2017  07:02

Udenrigsminister Anders Samuelsen lancerer i dag en ny fase af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram. Programmet skal fremme vækst, iværksætteri og demokrati i Mellemøsten og Nordafrika.

Den nye fase af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) vil over de næste fem år have et særskilt fokus på vilkårene for unge og kvinder i de fire udvalgte samarbejdslande; Egypten, Jordan, Marokko og Tunesien.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Jeg er glad for, at vi med det nye Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram skruer endnu mere op for vores fokus på unges rettigheder og muligheder. De er nøglen til vækst og udvikling i Mellemøsten. Derudover vil vi i det nye program gøre jobskabelse og entreprenørskab til en klar prioritet, da det er afgørende for at særligt regionens unge kan se en fornuftig fremtid dér, hvor de er. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med vores mange partnere i Danmark og regionen, og har tiltro til, at det nye Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram vil bidrage til at skabe positive fodaftryk i regionen over de kommende fem år.”

Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) blev igangsat i 2003 og har til formål er at forbedre samarbejdet og forståelsen mellem Danmark og de arabiske lande. Programmets hovedfokus er at fremme god regeringsførelse og økonomiske muligheder i regionen gennem partnerskaber mellem danske og regionale NGOer. Der er afsat 1 milliard kroner til programmet over de næste fem år.

Det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram lanceres torsdag den 1. juni kl. 10 på GAME Streetmekka, Enghavevej 82, 2450 København. Journalister er velkomne til at møde op.

Læs mere om Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

For yderligere kontakt:
Presserådgiver Anne Møller Ege, tlf.: 4153 2526