Spring til indhold

Kristian Jensen: Et stabilt Østafrika er i Danmarks interesse

15.12.2015  05:39
Udenrigsminister Kristian Jensen besøger i denne uge Kenyas hovedstad Nairobi. Han vil bl.a. deltage i WTO’s Ministerkonference og gennemføre et bilateralt besøg i landet. Kristian Jensen håber, at der kan sparkes nyt liv i WTO, og så vil han under besøget sætte fokus på det økonomiske potentiale, der er i Kenya for dansk erhvervsliv og danske løsninger.

Udenrigsminister Kristian Jensen lander i dag i Kenyas hovedstad Nairobi for at deltage i WTO’s Ministerkonference og gennemføre et bilateralt besøg i Kenya.

”Kenya er et strategisk vigtigt land i Østafrika – både politisk, økonomisk og humanitært. Men Kenya er under pres fra konflikterne i regionen, særligt i Somalia men også i Sydsudan. Kenya trækker et stort læs, når det gælder flygtninge, og Danmark og danske NGO’er støtter dette arbejde. Der er behov for, at vi gør alt, hvad vi kan for at stabilisere regionen. Det gør vi – i samarbejde med de kenyanske myndigheder -  for at hjælpe befolkningen, og for at modgå terror, radikalisering, pirateri, og at flere flygtninge tager den desperate rejse til Europa. Stabilitet i Østafrika gør Europa og Danmark sikrere.     

Kenya er et land med store muligheder. Men samtidig et land med store udviklingsmæssige udfordringer. Det danske engagement i Kenya afspejler dette. Derfor styrker vi udviklingssamarbejdet om at fremme grøn vækst og jobskabelse – især for de unge. Vi støtter bedre vilkår for den private sektor og en fokuseret indsats mod korruption. Alt sammen noget der også bidrager til bedre rammebetingelser for danske erhvervsinteresser i Kenya. Herudover fastholder vi vores støtte til sundhed og rettigheder. Kenya er på rette vej, og vores indsatser kan og skal hjælpe Kenya i de strategiske valg, som landet står overfor.  

Jeg ser også frem til at deltage i mit første WTO-ministermøde. Frihandel er en af mine vigtigste politiske mærkesager og jeg håber, at vi kan sparke nyt liv i WTO. Jeg vil i Nairobi arbejde for, at vi får en aftale, der gavner de mindst udviklede lande. Jeg vil også sætte fokus på det økonomiske potentiale, der er i Kenya for dansk erhvervsliv og danske løsninger,” siger Kristian Jensen. 

Baggrund
Udenrigsministeren skal deltage i WTO’s 10. ministerkonference, hvor fokus bl.a. er på udviklingslandene og hvordan WTO kan undgå, at Doha-rundens stilstand svækker WTO. Ministeren skal forud for ministerkonferencen mødes med handelskollegaerne fra EU-landene og vil i kanten af konferencen have en række politiske samtaler.

Efter deltagelsen i WTO rejser ministeren rundt i Kenya for bl.a. at se på flygtningesituationen, danske udviklingsprojekter, samt den danske støtte til anti-radikalisering og stabilisering. 

Under besøget vil ministeren også diskutere det fremtidige udviklingssamarbejde mellem Danmark og Kenya.

Ca. 50 danske firmaer er engageret i Kenya, og interessen er stigende. Derfor vil besøget også anvendes til i højere grad at sætte danske løsninger på landkortet ifht. de udfordringer, som Kenya står over for.

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Lars Peter Levy, tlf. 41904124.