Spring til indhold

Filippo Grandi indstillet til ny Flygtningehøjkommissær

11.11.2015  23:45

FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, har i dag meddelt, at han indstiller den højtstående italienske FN-diplomat, Filippo Grandi, til posten som højkommissær for FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR. Danmarks kandidat til posten var tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt.

”Jeg vil gerne starte med at ønske Filippo Grandi tillykke. FN’s Generalsekretær har valgt at indstille en højtstående FN-diplomat med en lang karriere inden for FN og UNHCR og et indgående kendskab til FN’s arbejde med flygtninge. 

Regeringen har i hele forløbet aktivt bakket op om Helle Thorning-Schmidts kandidatur og regeringen havde gerne set, at posten ligesom de seneste mange år var blevet besat af en toppolitiker. Så jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at Generalsekretæren har valgt en FN-diplomat fremfor en fremtrædende politiker. Hun var og er en god og kompetent kandidat med et solidt internationalt netværk. Og hun har præsenteret gode visioner for UNHCR’s arbejde. 

Der venter Filippo Grandi et stort og vanskeligt arbejde. Men også et arbejde, der i en tid med den største flygtningekrise siden anden verdenskrig, er vigtigt som aldrig før. Danmark er en af UNHCR’s store donorer og vi støtter aktivt FN’s arbejde med at hjælpe de over 52 millioner flygtninge og internt fordrevne i verden”, siger udenrigsminister Kristian Jensen. 

For yderligere information kontakt:
Lars Peter Levy, presserådgiver, tlf. 41904124