Spring til indhold

Danmark skal lede OECD’s næste ministermøde i 2017

27.09.2016  18:37

På OECD’s ambassadørmøde d. d. blev det besluttet, at Danmark får formandskabet for OECD’s næste ministermøde, som finder sted i OECD’s hovedsæde i Paris i juni 2017.  På mødet drøftes bl.a. nogle af de væsentligste globale økonomiske muligheder og udfordringer. Det danske formandskab vil fokusere på, hvordan vækst og beskæftigelse i OECD-landene styrkes, og dermed sikrer bedre økonomiske betingelser for befolkningerne.

De 35 OECD-lande deltager typisk ved deres økonomi-, handels- eller udenrigsministre i OECD-ministermødet. Endvidere vil der være deltagelse fra en række internationale organisationer og OECD-kandidatlandene. Danmark varetog sidst formandskabet for OECD’s ministermøde i 2001.

OECD blev oprettet i 1961 med Danmark som et af de 19 grundlæggende medlemmer. OECD fungerer i dag som en databaseret tænketank for de nu 35 medlemslande. Ved at sammenligne og analysere data skaber OECD et forum, hvor medlemslandene kan samarbejde om at dele deres erfaringer og søge løsninger på fælles problemer. Det årlige OECD ministermøde giver landene mulighed for en åben drøftelse af aktuelle økonomiske og sociale emner.Seneste nyt

    Se alle