Spring til indhold

Kristian Jensen på FN's Generalforsamling i New York: Sætter unge på dagsorden

20.09.2016  15:22
Udenrigsminister Kristian Jensen mødtes i dag med 120 unge og politiske ledere fra hele verden til mødet ”Young Global Leaders”.

”Målet er at få de unge lederes input til, hvordan vi skal løse globale udfordringer som terror, ekstremisme og manglende ligestilling mellem kønnene. Og hvordan vi får opfyldt de 17 nye verdensmål. Det er de unge, der skal skabe den verden, som de og deres børn skal vokse op i. Så vi er i den grad forpligtet til at inddrage dem," siger Kristian Jensen.

''

Kristian Jensen har gjort unge til en af sine udviklingspolitiske mærkesager og lancerer i New York en ny 'unge-pakke' med en række konkrete initiativer. Initiativer, der - i tæt parløb med FN - skal bidrage til at inddrage unge i løsningen af globale udfordringer.

Det drejer sig blandt andet om to særlige unge-rådgivere til FN-missionen i Geneve og New York, en dansk JPO til UN Youth Envoys kontor og et review af udviklingsbistanden med fokus på særlige indsatser for unge.

Kristian Jensen har også siddet i den komite, der har stået for udpegelsen af FN’s 17 unge ambassadører for verdensmålene. De blev valgt ud fra 18.000 ansøgere fra 186 lande.

''

De 17 nye ambassadører og FN’s særlige udsending for unge, jordaneren Ahmad Alhendawi, var alle inviteret med på ministeren morgenløbetur i Central Park mandag morgen.

''

For yderligere information kontakt:
Dorte Bryde, presserådgiver, tlf: 50778698Seneste nyt

    Se alle