Spring til indhold

Udenrigsministeren og udviklingsministerens fælles udtalelse om valget i Kenya

14.08.2017  19:11

”Vi hilser den fredelige og troværdige valghandling i Kenya velkommen. Den kenyanske befolkning gik i stort antal til valgurnerne, og vi lykønsker præsident Uhuru Kenyatta med opnåelsen af endnu en embedsperiode.

Vi har noteret os den nyvalgte præsidents intentioner om at samarbejde med alle kenyanere, herunder oppositionen, og opfordrer den kommende kenyanske regering til at forfølge denne inklusive tilgang på alle regeringsniveauer.

Vi bemærker, at oppositionen har udtrykt bekymring vedrørende optællingen og offentliggørelsen af valgresultatet. Selvom faste beviser for disse bekymringer ikke er blevet fremlagt, opfordrer vi valgkommissionen, IEBC, til fortsat at offentliggøre al relevant information vedrørende valget samt til at fortsatte dialogen med oppositionen. Alle aktører bør samarbejde for at sikre, at vælgernes ønsker bliver respekteret.

Alle yderligere indsigelser angående valgets gennemførelse bør adresseres inden for forfatningens rammer. Alle offentlige manifestationer bør udføres fredeligt og med respekt for medborgere og disses ejendom.

Vi opfordrer de kenyanske sikkerhedstjenester til at beskytte alle kenyanske borgeres menneskerettigheder, at sikre en fredelig ramme for lovlige offentlige demonstrationer samt at undgå overdreven brug af magtanvendelse. 

Vi ser frem til at fortsætte vores tætte samarbejde med Kenya for at nå vores fælles mål om demokratisering og bæredygtig udvikling for alle.”Seneste nyt

    Se alle